Неделният медиен ден на Росен Плевнелиев продължи в BGONAIR. Имахме желание

...
Неделният медиен ден на Росен Плевнелиев продължи в BGONAIR. Имахме желание
Коментари Харесай

Плевнелиев: Киро Петков каза, че ще взима по пешка от ГЕРБ и...

Неделният медиен ден на Росен Плевнелиев продължи в BGONAIR.  " Имахме предпочитание с контактната група да помогнем за постоянно държавно управление, само че се сблъскахме с популистите. Играе се доста обикновена скица - желаеме избори, само че виновността да не бъде наша. Направи се всичко допустимо да се блокира най-голямата партия.

Не присъствах на гласуването на проф. Николай Габровски, тъй като не желаех да си предизвиквам това и да ме боли. Нямаше нито една причина да не бъде признато ", съобщи президентът Росен Плевнелиев в студиото на " Опорни хора ".

" Бойко Борисов ни даде със Соломон Паси цялостен карт бланш да създадем договаряния за постоянен кабинет. От " Продължаваме промяната " схванаха, че ще получат всички промени, които желаят, само че все пак тези момчета отхвърлиха да се срещнем. Единствено импровизирано говорихме по телефона ", добави той.

" С Кирил Петков съм провел 10 диалога. " Нашият почитател клуб няма да разреши да вършим каквото и да е с ГЕРБ, ще паднем от 20% на 3% ". Цитирам какво ми беше казано. Посъветвах ги, че тези хора, симпатизантите им, като се изключи че би трябвало да ги слушат, е нужно и да бъдат водени. Борисов ми сподели, че аз съм единственият, който може да приказва с Петков и с Василев, тъй като са го арестували ", сподели Плевнелиев. 

" Петков ми съобщи: " Единственото, което мога да направя на ГЕРБ с " Продължаваме промяната " е да ги отслабя, да им взимам по една пешка и да ги матирам ". Христо Иванов е пленник от популистите на " Продължаваме промяната ", които се зареждат единствено с това, че имат зложелател ", уточни гостът пред Bulgaria ON AIR.

" Продължаваме промяната " има ляво популистко говорене, с цел да вземе още малко от Българска социалистическа партия, държат като заложници гласоподавателите на Демократична България и желаят избори. Притеснява ме, че претендент за министър-председател е акад. Николай Денков. Той е бизнес сътрудник на Кирил Петков с обща фондация за научни проучвания. Лена Бориславова е адвокатка на Петков, а Асен Василев е най-хубавият му другар. Те са се капсулирали и това не е демократично ", безапелационен е Плевнелиев. 

" Когато съм бил в политиката, за мен номер 1 е било да кажа на всичките си родственици и бизнес сътрудници да ми не помнят телефона. Премиерът Борисов се довери на почитан от всички българи и международно потвърден човек като проф. Габровски. Той е над нещата, тъй като е избавил хиляди животи.

Готов е в сложен миг да носи отговорност по достоен метод. Аз съм сигурен, че проф. Габровски се гордее, тъй като написа история. Ще споделя на своите деца и внуци, че когато е било мъчно, е поел отговорност. Държавата занапред ще заплаща високата цена за това, че популистите отровиха политическата среда ", счита гостът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР